Recept na domácí jogurt: Čerstvé mléko zahřejeme na 85°-95°C a pak rychle zchladíme na 45°-50°C. Zaočkujeme jogurtovou kulturou: použijeme sušenou

jogurtovou kulturu (na 1l.mléka asi desetinu sáčku). Dobře rozmícháme a naplníme do umytých skleniček. Skleničky uzavřeme a umístíme na teplé místo, aby teplota neklesla pod 40°C po dobu 4-6 hodin. Můžeme ho umístit do jogurtovače, do kastrůlku s vodou a zahřívat, nebo v létě na vyhřátý balkon, ale když je teplota vyšší než 45°C může být jogurt hodně kyselý z důvodu překysnutí. Doporučujeme osvědčenou výrobu jogurtu v peřinách. To znamená, že uzavřené skleničky překryjeme utěrkou a dáme do peřin. Je to jednoduché a opravdu to funguje. Hotový jogurt (je tuhý, neteče) dáme do chladničky a skladujeme dva týdny.

                                      

  • Přejeme vám dobrou chuť....
  •  

 

  •  

 

Chov skotu a prasat je v Agro družstvu Sebranice neodmyslitelnou, stále se rozvíjející a zdokonalující činností.

Živočišná výroba je zaměřena na produkci mléka, chov skotu a prasat. V chovu skotu je průměrný stav 1 300 kusů, z toho je 800 kusů dojných krav holštýnského plemene. V chovu prasat je celkem cca 3650 prasat, z toho cca 300 ks prasnic. Důrazně dbáme na vysoký stupeň ochrany zdraví.

 

 

Na středisku ŽV Pohora byla v roce 2019 dokončena rekonstrukce stáje pro dojnice, žlabů pro krmivo a doplněna technologie při aplikaci kejdy  s podporou PRV 2014-2020.

Výsledkem projektu je zlepšení podmínek chovu dojnic, zvýšení užitkovosti, zlepšení kvality mléka a zlepšení zdravotního stavu chovaných dojnic. Snížení ztrát při skladování objemných krmiv.

Dále jsou sníženy výrobní náklady a zlepšeny pracovní podmínky.

 

 

 

 

Na středisku ŽV Pohora byla v roce 2016 dokončena rekonstrukce dvou stájí s podporou PRV 2014-2020.

Výsledkem projektu je zlepšení podmínek chovu dojnic, zvýšení užitkovosti, zlepšení kvality mléka a zlepšení zdravotního stavu chovaných dojnic.

Dále jsou sníženy výrobní náklady a zlepšeny pracovní podmínky obsluhy .